På denne nettsiden oppfordrer vi folk til å dele sine dårlige erfaringer med utleiere i trønderhovedstaden. Det er selvsagt fritt frem også for utleiere å argumentere for sin sak i det samme kommentarfeltet om de føler seg urettferdig behandlet. Men som oftest er det god grunn til det når en leietaker ønsker å advare andre om en utleier.

Det er nemlig mye rart ute i privatmarkedet i Trondheim; hybler uten brannutgang, dårlig brannvarslingsutstyr, muggsopp som kan gi deg allergi og astma, ulovlige leiekontrakter og depositum du aldri får tilbake. For ikke å snakke om regelrette svindelforsøk. De fleste slike utleiere får fortsette å leie ut, derfor er det viktig å dele denne informasjonen med potensielt nye leietakere.

Vi oppfordrer deg til ikke gi deg når du føler deg urettferdig behandlet. Ta kontakt med f.eks Jushjelpa i Midt-Norge for gratis hjelp og rådgivning for studenter: http://www.jushjelpa.no/

Reklamer

24 kommentarer om “Om siden

 1. jeanette stiansen sier:

  Hei jeg la ut ett innlegg I svartelista om svanedamsveien 51. Vi må gå rettens vei og han vil slette kravet om jeg sletter han fra svartelista. Kan dere pliz slette mitt innlegg om svanedamsveien 51? Det haster Mvh jeanette berg stiansen

  Sendt fra min Samsung-enhet

 2. Oe sier:

  Hei! Er det mulig å komme i direkte kontakt med dere/deg for et kjapt spørsmål uten at det legges ut her? Ta gjerne kontakt gjennom mailen min.
  På forhånd takk!

 3. Ingrid Utheim Stensønes sier:

  Hei! Jeg la ut ett innlegg i svartelista om leieforholdene til May Loan Berg. Vi har kommet til enighet om at jeg skal slette dette innlegget. Kan dere værsåsnill slette mitt innlegg? Dette er noe som haster.

  Mvh. Ingrid Utheim Stensønes

 4. Bjørn Morten Brauti sier:

  Hei.
  Jeg lurer på om dere sjekker at de som skriver inn kommentarer virkelig har leid bolig av de som blir omtalt og om dere sjekker at det dere skriver er riktig.
  Ber dere foex om å få se vedkommendes leiekontrakt før dere legger ut «faktum»?
  Jeg er ved to anledninger omtalt på denne siden og den ene som har skrevet vet jeg ikke har leid av meg. Den andre tror jeg ikke har leid av meg.
  Jeg har de siste 10 år hatt flere hundre leieforhold og er litt oppgitt over de to kommentarene som jeg synes er svært urimelige.
  Jeg ser også at dere skriver at mine kontrakter skal være ulovlige. Det er de ikke. Hvilke rutiner har dere for kvalitetskontroll før dere skriver slikt og hvordan forholder man seg som utleier til at det dere skriver er feil?

  1. admin sier:

   Hei Bjørn Morten. Vi legger ikke ut noe som faktum, vi bare videreformidler personlige erfaringer som brukerne selv legger inn, og som de selv må stå for. Men det er fritt frem for utleiere selv å bestride det som påstås, noe dere igjen selv må stå for.
   Utleiekontrakter skal følge Husleieloven. Mange private lager egne kontrakter i stedet for å bruke standardmaler som følger Husleieloven. Det er ikke alltid vondt ment, enkelte er kanskje bare naive eller uvitende. Men da er det viktig å formidle at Husleieloven gjelder, uansett hva som påstås i en kontrakt. (Og på andre siden: Uansett hva en leietaker måtte påstå)

   1. Bjørn Morten Brauti sier:

    Hei.
    Selvsagt skal en leiekontrakt følge husleieloven! Mine kontrakter gjør selvsagt det. Dette må være en forutsetning i alle utleieforhold. Dere må huske at husleieloven ivaretar både utleier og leietakers interesser.
    For min del er det viktigste at de som leier trives. Da blir de boende lengst mulig og boligene blir best mulig ivaretatt av leietaker. Da slipper man også å bruke unødig tid på diskusjoner og begge parter får det best mulig.
    Men innledningsvis på siden deres er det en liste med navn på utleiere. For min del har dere skrevet ting der som ikke er riktig og som heller ikke står skrevet i kommentarene til de to som har skrevet om meg, bl. a. at jeg bruker ulovlige kontrakter. Det er feil!
    1. Hvorfor skriver dere ting som dere vet er usant?
    2. Hvor har dere fått disse opplysningene fra når de ikke er kommet fra leietakerne?
    3. Synes dere virkelig det er greit at dere selv «produserer» et «faktum» som ikke er sant?
    4. Slik adferd kan vell ikke karakteriseres som annet enn ren sjikane og mobbing?

    Om dere vil useriøse utleiere til livs, som det utvilsomt finnes mange av, må dere skape troverdighet for sidens egen del.
    Da må dere ikke skrive ting som er usant og dere må kvalitetssikre innlegg som publiseres. Gjør dere det, kan denne siden bli så troverdig og informativ som dere ønsker. Om ikke fremstår siden rett og slett useriøs.
    Jeg tillater meg å tro at dere forstår dette. Jeg må også samtidig få si at siden har en veldig god intensjon som den i dag ikke fyller, noe jeg virkelig håper den kan gjøre i fremtiden.

   2. admin sier:

    Hei igjen, Bjørn Morten.
    Når kommentaren om deg sier at det ikke er mulig å fri seg fra kontrakten, blir dette tolket som et brudd med Husleieloven. Dette forutsatt at å «fri seg fra kontrakten» vil si å si opp kontrakten. Dette er alltid lov, men det er selvsagt en oppsigelsestid man må forholde seg til. Nå har vi ikke lest kontrakten det er snakk om, men ifølge loven er denne 1 mnd for hybel og 3 mnd for leilighet. Om du mener du følger loven på dette punktet i kontraktene dine, kan du sikkert opplyse om hva du oppgir på dette punktet/gi oss bevis?

    Videre har vi aldri presentert disse påstandene som faktum, slik du påstår. Det står klart og tydelig at dette er innrapporterte eiere, og at listen er basert på historier og erfaringer fra leietakerne selv. Men vi la til en setning for ytterligere avklaring, i tillegg nå.

    Nettsiden baserer seg rett og slett på et kommentarfelt, altså brukergenerert innhold. Vi produserer lite selv, men bare videreformidler andres historier og erfaringer. Om historiene er riktige eller ikke kan vi ikke følge opp, men om utleier har motargumenter er det altså fritt frem å presentere disse. Vi har lagt til i oversikten, på punktet om deg, at du bestrider påstandene. Men du må også forstå at når du jobber med en serviceindustri som utleie jo er – bør du ta det veldig seriøst når folk sier de opplever deg som brautende, kynisk og ubehagelig å ha med å gjøre. Hadde det vært en kundebehandler i en hvilken som helst annen bransje, ville denne personen blitt kalt inn på teppet umiddelbart hos sin arbeidsgiver. Kanskje bør du i stedet for å fokusere på budbringeren, se litt nærmere på hvordan du selv opptrer ovenfor dine kunder?

 5. Jeanette sier:

  Svanedamsveien 51,4621 Kristiansand er ett råttent opp pusset hull. Ole Martin havnås er en svindler og pushe advokat og truer. Han er alkeholiker og er voldelig mot kona si. Han bor i båten og raver rundt. Han har også urinert på trappen min. Jeg flyttet på grunn av råte og sopp. Og for ufin oppførsel fra de over. Jeg har også kontaktet politi flere ganger og de har kommet og fjernet han fra hagen. Unner ingen å bo der

  1. martin sier:

   Hennes fulle navner jeannette stiansen det er greit å vite hennes fulle navn
   om hun søker jobb eller leilighet hos noen av dere , sender en sterk advarsel her.

  2. Nils Hansen sier:

   Helt enig i det Adm. Skriver til bjørn morten. Bra at denne siden finnes og at det går Ann å formidle opplevelser med dårlige Utleiere.

 6. misfornøyd leietaker sier:

  Hei!
  Det ble lagt ut et innlegg om Utleier Torbjørn Trælnes, den 15 sept i år.
  Utleier har tatt ringt ned telefoner. både privat og på jobb hos familie og venner og truet med søksmål hvis ikke dette
  innlegg , som forøvrig er høyst reelt, ble slettet.
  Så det hadde vært fint om dere kunne slette innlegget lenger oppe, selv om saken så langt fra er ferdig.

  Mvh
  Misfornøyd leietaker

 7. Bjørn Morten Brauti sier:

  Hei.
  Det administrator skriver om mine kontrakter er feil. Selvsagt er det rett til oppsigelse!
  Hvor stammer din påstand ifra?
  Jeg forventer egentlig ikke å få svar, men slike usanne påstander bør dere holde dere for gode for.
  For øvrig tar jeg mitt ansvar som utleier SVÆRT alvorlig og seriøst, noe dere burde tenke nærmere på. Jeg mener fortsatt det er feil og useriøst av dere og ikke sjekke faktum før dere legger ut utsagn fra noen som ikke har leid av meg på nettet.
  At jeg de siste 12 år har hatt minst 500 utleieforhold, blandt annet med ledere for Samfunnet som i ettertid sender lange mailer og takker for seriøst og hyggelig leieforhold setter jeg stor pris på.

  At administrator som ikke kjenner meg som person, ikke har erfaring med meg som utleier, som ikke undersøker «faktum» før utsagn blir lagt ut på nettet som en «sannhet» og som ikke finner flere argumenter for å stå ved sine handlinger, enn å forsøke å angripe meg som person er rimelig uforståelig. En side som dette kunne vært et fint virkemiddel om den hadde vært mer balansert i sitt innhold.
  Når det ender med personangrep som følge av usannheter blir det hele bare trist.
  Hvorfor kan ikke administrator heller søke sannheten?

 8. Bjørn Morten Brauti sier:

  Hei.
  Det beste er nok at administrator og jeg tar et møte, så kan vi gå gjennom kontrakt, ordensreglement og rutiner for øvrig.
  Administrator når meg via min mail og jeg vil være tilgjengelig akkurat når og hvor det passer administrator.
  Rett skal være rett. Det legger jeg til grunn at administrator er enig i.

 9. Hanna Berg sier:

  Har du blitt svindlet/lurt av utleier når det gjelder tilbakebetaling av depositum eller manglende kontrakt?
  Kunne du tenke deg å fortelle din historie? Vi i Monster lager Svindeljegerne for TV3 og vil gjerne høre fra deg!
  Om du har noen erfaringer eller tips, gjerne send meg en epost: hanna.berg@monstermail.no

 10. Vilde Ulsten sier:

  Hei!
  Eg er journalist for NRK Nyheter, og lager ei sak om leigetakarar som har hatt useriøse utleigarar (både private utleigarar og utleigefirma). Send meg gjerne ein e-post til vilde.ulsten@nrk.no om du kjenner nokon, eller sjølv har opplevd noko slikt.

 11. Audun sier:

  Hestnestangen 11 4633 Kristiansand. Utleier Svein Erik Møller.
  Leiekontrakt lages tidsbestemt for å styre unna husleieloven. Første periode var fra Mars til Juni. Husleie ble oppjustert med 400 kroner per med fra August. Neste år ble avtalen sagt opp uten noen spesiell årsak. Fikk ikke tilbake noenting fra depositum. F.eks ville utleier ha 4000 kroner for en sofa jeg ikke hadde støvsugd. Samme sofaen som han hadde tilbudt seg å kaste i bytte mot en ny ett år i forveien. 1500 kroner for en sprekk i en av hyllene i kjøleskapet. Utleier ville også opprinnelig ha erstattet en LED lampe som hadde blitt brukt opp. Mente at jeg hadde brukt lampa hardt og hadde latt lyset stå på altfor mye. Opplevde også at utleier var «Snokete» og kikket i postkassa, ringte på døren uanmeldt. Presset meg til å betale for installering av oppvaskmaskin. (3300 for rørlegger og 1000 for elektriker).
  https://www.finn.no/realestate/lettings/ad.html?finnkode=131864776
  Ser at leieperioden også nå er tidsbestemt frem til juni, slik at de kan sette opp husleie fra August etter man har styrt med å flytte inn i leiligheten.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s